Acne behandeling

Wat is acne?
Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze klieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij acne produceren deze klieren meer dan nodig is. Talg hoopt zich op waardoor de uitvoergangen van de talgklieren verstopt raken. Deze talg ophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. De talgklieren worden steeds nauwer. Dit proces wordt versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergangen van de klieren. Bacteriën die zich in de talgklieren bevinden kunnen een ontsteking van dit opgehoopte talg veroorzaken. Dit wordt een puistje of pustel genoemd.

Factoren van het ontstaan van acne:
verhoogde talgproductie
verandering van het verhoorningsproces, de afschilfering van de huid
afsluiting van het talgklierkanaal
de aanwezigheid van bacterien
hormonale veranderingen.
De meest voorkomende acne ontstaat in de puberteit.
Er zijn ook vormen die op latere leeftijd ontstaan.

Duo Behandeling Duo Behandeling
Copyright © 2017 NaturElle Schoonheidssalon & Visagie All Rights Reserved
Acne behandelingen met BHA/ salicylzuur (meestal in kuurvorm van 4-6 behandelingen)
Salicylzuur dringt diep in de porie om daar de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en de porie te reinigen. Salicylzuur heeft ook een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Dus uitermate geschikt om acne te bestrijden.
Het is noodzakelijk om tijdens de anti acne behandelingen de salicylzuur producten van Salonnepro te gebruiken, zo houd je de poriën vrij en wordt de kans kleiner op nieuwe ontstekingen.
Daarnaast wordt de huid gevoeliger voor UV straling en moet dus goed beschermd worden met minimaal SPF20 tot SPF50. (niet tijdens de zwangerschap)
salicylic cleanser, glycolic lotion, salicylic crème